Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ στην Κύπρο - 04/11/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. AvigdorLieberman, φτάνει αύριο στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.


Κατά την παρουσία του στη Λευκωσία, ο κ. Lieberman θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στο πλαίσιο πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ισραήλ θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, υπό τους κ.κ. Κασουλίδη και Lieberman.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπό το φως και των τουρκικών ενεργειών στην Κυπριακή ΑΟΖ καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας των συνομιλιών οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου. Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Ισραηλινού ομολόγου του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Ομήρου, ενώ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Lieberman θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα εργασίας στην παρουσία μελών του Κυπροισραηλινού επιχειρηματικού συνδέσμου.

Ο κ. Lieberman θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:23 PM