Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στο Δουβλίνο για να συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό


Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει το απόγευμα της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, στο Δουβλίνο, για να συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης από τον Ιρλανδό ομόλογό του κ. Simon Coveney, σε κλειστή συνάντηση με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό.

Η συνάντηση που αρχίζει απόψε και θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ιρλανδίας, και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περιορισμένος αριθμός κρατών μελών της ΕΕ και της περιοχής της Μέσης Ανατολής σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, με στόχο τη διεξαγωγή μιας άτυπης συζήτησης για το Μεσανατολικό, σε εμπιστευτική βάση. 
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν από αραβικής πλευράς, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, ενώ από τα κράτη μέλη της ΕΕ, πέραν από τον Ιρλανδό Υπουργό Εξωτερικών και τον κ. Χριστοδουλίδη, παρόντες θα είναι οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, ως επίσης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

Η πρόσκληση και συμμετοχή της Κύπρου, διά του Υπουργού Εξωτερικών κυρίου Χριστοδουλίδη, στην εν λόγω συνάντηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική, δεδομένης και της σημασίας που αποδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του θετικού ρόλου που δύναται να διαδραματίσει.Τελευταία Ενημέρωση στις: 19/02/2019 03:16:59 PM