Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών προήδρευσε συνεδρίας του Φορέα Χάραξης Στρατηγικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας - 12/10/2009


Συνήλθε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού, ο Φορέας Χάραξης Στρατηγικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας στον οποίο συμμετέχουν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών και το Γραφείο Προγραμματισμού.


Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στην παροχή αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρίτες χώρες. «Όχι μόνο γιατί είναι υποχρέωση μας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι είναι καθήκον των χωρών που έχουν μια καλύτερη οικονομική ανάπτυξη, όπως η Κύπρος, να παρέχουν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, βοήθεια προς αναπτυσσόμενες χώρες που τυγχάνει, βεβαίως, να είναι και ιδιαίτερα φιλικές προς την Κύπρο», εξήγησε ο κ. Υπουργός.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης της αναπτυξιακής βοήθειας, σημειώνοντας ότι «λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μας, τα ποσά θα πρέπει σταδιακά να αυξάνονται, είτε πρόκειται για έργα υποδομής είτε για παροχή υποτροφιών». Προκειμένου, δε, να μην χάνονται χρήματα σε διαδικαστικά ζητήματα, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, «αξιοποιούμε θεσμούς εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους οποίους υλοποιούμε προγράμματα από κοινού ή θεσμούς διεθνών οργανισμών ή και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στους στόχους της αναπτυξιακής βοήθειας, ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι «προτεραιότητα μας αποτελεί πάντα η περιοχή μας και η Μέση Ανατολή, ειδικά η Παλαιστινιακή Αρχή και τα παλαιστινιακά εδάφη, η Αφρική καθώς και οι χώρες της Ασίας. Πολύ σύντομα θα πάμε στο Υπουργικό Συμβούλιο για μια πλήρη ενημέρωση και για τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον», κατέληξε ο κ. Υπουργός.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:22:14 PM