Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Πολωνία - 24/04/2012


Ο κ. Ανδρέας Ζήνωνος επέδωσε τα διαπιστευτήρια του, την Τετάρτη 11.04.2012, στον Πρόεδρο της Πολωνίας, κ. Bronisław Komorowski ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Πολωνίας, σε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο «Belvedere» στη Βαρσοβία.


Σε συνάντηση που ακολούθησε την τελετή, ο Πρέσβης της Κύπρου διαβίβασε στον Πρόεδρο της Πολωνίας τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για ειρήνη, ασφάλεια και πρόοδο. Ο κ. Ζήνωνος συνεχάρη τον Πρόεδρο Komorowski για την επιτυχημένη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ που η Πολωνία ανέλαβε το πρώτο εξάμηνο το Τρίο Προεδρία (Πολωνία, Δανία, Κύπρος) και έγινε ανταλλαγή απόψεων επί διαφόρων θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν την Κυπριακή Προεδρία. Τέλος ο Πρέσβης της Κύπρου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Πολωνίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και διαβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των συνομιλιών και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

Ο Πρόεδρος Komorowski ανέφερε ότι είδε ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην Κύπρο και ευχήθηκε να εξευρεθεί μια συμφωνημένη, βιώσιμη και λειτουργική λύση που να επανενώνει το νησί και το λαό της το συντομότερο δυνατό. Επίσης ο Πρόεδρος της Πολωνίας ανέφερε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να προσφέρει τη συνεργασία της στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:39:02 PM