Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία των Φίτζι, κυρία Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε τα διαπιστευτήριά της. Σούβα, 6 Ιουνίου 2019Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία των Φίτζι, κυρία Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε στις 6.6.2019 τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της χώρας, κύριο Jioji Konrote.

Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, η Ύπατη Αρμοστής διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη προς τον κύριο Konrote.

Ακολούθως, η κυρία Μαυρομμάτη αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις, στη συνεργασία ΕΕ - Φίτζι, ως επίσης και στη συνεργασία Κύπρου – Φίτζι σε διεθνείς οργανισμούς. Αναφορικά με το Κυπριακό, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Konrote για τη διαχρονική θέση αρχών της Δημοκρατίας των Φίτζι, υπέρ μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος των Φίτζι αφού ανταπέδωσε τους προσωπικούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Νίκο Αναστασιάδη αναφέρθηκε στις εξαίρετες διμερείς σχέσεις Κύπρου-Φίτζι, τις κοινές αξίες των δύο χωρών καθώς και τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στις σχέσεις της με την ΕΕ και την Κοινοπολιτεία των Εθνών. Στη συνέχεια, ανέπτυξε τους τομείς προτεραιότητας της χώρας του, ήτοι: την κλιματική αλλαγή, την ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών του Ειρηνικού και την ανάπτυξη συνεργειών στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας. Επί του Κυπριακού, επανέλαβε τις θέσεις αρχών της χώρας του και τόνισε ότι είναι αναγκαίο όλα τα κράτη να πορεύονται έχοντας ως μοναδική πυξίδα το διεθνές δίκαιο.

Κατά την παραμονή της στη χώρα, η Ύπατη Αρμοστής είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας κ. Inia Seruiratu, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου για θέματα Γυναικών, Παιδιών και Αντιμετώπισης της Φτώχειας, την εκπρόσωπο του Γραφείου ΟΗΕ για θέματα Προσφύγων την Εκπρόσωπο της Γραμματείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Συνεργασίας και Λειτουργούς του Γραφείου της ΕΕ. Η Ύπατη Αρμοστής επισκέφθηκε, τέλος, το Πανεπιστήμιο Νότιου Ειρηνικού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 07/06/2019 02:46:39 PM