Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο και τις Βρυξέλλες - 13/11/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009, επίσκεψη στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Amr Moussa.


Στόχος της επίσκεψης είναι η συνέχιση των τακτικών διμερών διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γραμματείας του Αραβικού Συνδέσμου. Επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι σχέσεις του Αραβικού Συνδέσμου με την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα γίνει, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για το Μεσανατολικό και άλλα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο κ. Υπουργός θα προσφωνήσει το Συμβούλιο Μονίμων Αντιπροσώπων του Αραβικού Συνδέσμου. Στην ομιλία του θα αναπτύξει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Μεσανατολικό, τις σχέσεις μεταξύ Αραβικού Συνδέσμου και Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα περιφερειακά θέματα. Θα ενημερώσει, επίσης, τους Αντιπροσώπους του Αραβικού Συνδέσμου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Νοεμβρίου 2009.
Στη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί θα ασχοληθούν, μεταξύ άλλων, με το μέλλον της Συνθήκης της Λισαβόνας, τη Στρατηγική για την Αειφόρο Ανάπτυξη, την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Δεκέμβριο, τις σχέσεις Ρωσίας – ΕΕ και την κατάσταση στην Ουκρανία και στη Σομαλία. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Εξάλλου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κοινές συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας και τους Υπουργούς Ανάπτυξης.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Κυπριανού θα έχει, επίσης, διμερείς επαφές με ομολόγους του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:22:54 PM