Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων - 23/05/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα, στο Γραφείο του, με τον Πρόεδρο Αλέξη Γαλανό και αντιπροσωπεία των μελών της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κοινής δραστηριότητας. Τόνισε δε ότι, ιδιαίτερα στον τομέα της διαφώτισης και, κυρίως, στο εξωτερικό, οι κατεχόμενοι Δήμοι έχουν το δικό τους ρόλο να διαδραματίσουν αναφορικά με την κατοχή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι Δήμοι και οι εκτοπισμένοι δημότες και τα ζητήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς και της καταστροφής των μνημείων.

Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής, ο κ. Γαλανός αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση και την κατανόηση που επέδειξε, τόνισε ότι το έργο των κατεχόμενων Δήμων γίνεται κάθε χρόνο πιο δύσκολο. Υπογράμμισε ότι οι κατεχόμενοι Δήμοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για το Κυπριακό, αφού «είναι εκεί που βρίσκεται εκτεθειμένη η Τουρκία με την εισβολή, κατοχή και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:10:18 PM