Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών - 22/03/2016


Αναφορικά με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αναφέρεται ότι η Πρεσβεία της Κύπρου στο Βέλγιο και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ είναι σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για παροχή πρόσθετων πληροφοριών. Διαπιστώθηκε ότι, ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και μια Κύπρια πολίτης, η οποία είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται.


Σημειώνεται ότι, λόγω των εκρήξεων, η λειτουργία του αεροδρομίου των Βρυξελλών Zaventem έχει διακοπεί, έχουν ανασταλεί όλες οι δρομολογημένες πτήσεις και έχουν διακοπεί οι δημόσιες συγκοινωνίες από και προς το αεροδρόμιο. Η Βελγική Κυβέρνηση έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού και ασφάλειας στο μέγιστο επίπεδο και αριθμός σταθμών του μετρό έχουν κλείσει. Όσοι Κύπριοι ευρίσκονται στις Βρυξέλλες παρακαλούνται όπως ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών ασφάλειας.

Παρακαλούνται όσοι έχουν οικείους που ευρίσκονται στις Βρυξέλλες για διακοπές ή εργασία, και επιθυμούν να ενημερώσουν το Υπουργείο Εξωτερικών για σκοπούς καταγραφής μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα +35722801000, +3227395111, στο κινητό του λειτουργού Υπηρεσίας +35799660129 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις cycc@mfa.gov.cy και dutyofficer@mfa.gov.cy.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:19 PM