Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Έκθεση Φωτογραφίας «Το Ευρωπαϊκό Όραμα σε Δράση» - 22/09/2015


H ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανάπτυξη σε όλες της τις διαστάσεις καθώς και για το όραμα και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε ό,τι αφορά στη διεθνή ανάπτυξη είναι ο στόχος της Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο: «Το Ευρωπαϊκό Όραμα σε Δράση» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015. Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες εννέα Κύπριων φωτογράφων που παραχώρησαν υλικό από τις προσωπικές τους συλλογές. Οι φωτογράφοι είναι οι: Άντρη Τζόζεφ, Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους, Χάρης Ζεβλάρης, Δημήτρης Βαττής, Κάτια Χριστοδούλου, Μαρίνα Σιακόλα, Μάριος Ταραμίδης, Παύλος Βρυωνίδης και Στέφανος Κουρατζής.


Πέντε πόλεις της Κύπρου θα φιλοξενήσουν την Έκθεση τόσο σε υπαίθριους όσο και σε κλειστούς χώρους από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου 2015. Τα εγκαίνια της πρώτης υπαίθριας Έκθεσης που τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη θα τελεστούν την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, στην Πλατεία Κίμωνος στη Λάρνακα. Η Έκθεση θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και ακολούθως θα ταξιδέψει σε Λεμεσό, Πάφο, Λευκωσία και Παραλίμνι.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ μπορούν να διευθετηθούν και προγραμματισμένες επισκέψεις από σχολεία. Για τις ημέρες και ώρες επίσκεψης, τους χώρους φιλοξενίας της Έκθεσης και άλλες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cyindep.org

Το 2015 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη (EYD 2015). Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Έτος εστιάζει σε ζητήματα εξωτερικής δράσης της ΕΕ και, κατ’ επέκταση, στο ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο.

Το εθνικό πρόγραμμα της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015 υλοποιείται από την CYINDEP (Παγκύπρια Πλατφόρμα Μη- Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Ανάπτυξη) υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:35 PM