Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στα Συμβούλια Εξωτερικών Σχέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και σε Συνέδριο για την Ενέργεια στο Βερολίνο - 11/03/2016


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016, για την Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει σε Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Στη συνέχεια, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου την Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016, θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ.


Κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη του ΣΕΥ θα είναι, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία, το Ιράν και η Ειρηνευτική Διαδικασία στην Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί το θέμα της Λιβύης, στην παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ ΟΗΕ κ. Martin Kobler.

Στις 15 Μαρτίου 2016, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, στο οποίο τους Υπουργούς θα απασχολήσουν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου, με κύριο θέμα τη μετανάστευση, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί η διαθεσμική συμφωνία για τη βελτίωση της νομοθεσίας. Στο περιθώριο των εργασιών του ΣΓΥ, ο κ. Κασουλίδης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. David Lidington.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Υπουργός θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, στο διεθνές συνέδριο “Berlin Energy Transition Dialogue 2016” που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου 2016. Κατά την εκεί παρουσία του, ο κ. Κασουλίδης θα έχει σειρά διμερών επαφών, ανάμεσα στις οποίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier.

O Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:13 PM