Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων Υπάτης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ανεξάρτητο Κράτος της Σαμόας. 7 Μαρτίου 2019


Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαμόα, κυρία Μάρθα Μαυρομμάτη επέδωσε στις 7 Μαρτίου 2019 τα διαπιστευτήριά της στον Αρχηγό του Κράτους, AΜ Tuimalealiifano Vaaletoa Sualauvi II.

Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, η Ύπατη Αρμοστής διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη προς τον Αρχηγό του Κράτους και τον λαό της χώρας.

Ακολούθως η κυρία Μαυρομμάτη αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις, στην πολυσχιδή συνεργασία ΕΕ - Σαμόας, ως επίσης και στη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς. Αναφορικά με το Κυπριακό πρόβλημα, ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της Σαμόας σε ότι αφορά μία βιώσιμη και λειτουργική επίλυση, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Απαντώντας η ΑΜ ανταπέδωσε τους προσωπικούς χαιρετισμούς προς την ΑΕ Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Νίκο Αναστασιάδη και αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις Κύπρου Σαμόας. Επιπλέον, η ΑΜ εξήρε τη σημασία των σχέσεων ΕΕ - Σαμόας και αναφέρθηκε στους τομείς πολιτικής προτεραιότητας της χώρας του, ήτοι: τον υδατικό καθαρισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων και την κλιματική αλλαγή.Τελευταία Ενημέρωση στις: 12/03/2019 09:54:49 AM