Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ - 17/11/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ 16-17 Νοεμβρίου.


Κύρια θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες του Συμβουλίου ήταν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον προσεχή Δεκέμβριο, η αναθεώρηση της Στρατηγικής για την Αειφόρο Ανάπτυξη καθώς και η πορεία της Στρατηγικής της Λισαβόνας μετά το 2010. Διεξήχθη, επίσης, συζήτηση αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την Ουκρανία και τη Σομαλία.

Στη διάρκεια του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν κοινές συναντήσεις με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Άμυνας της ΕΕ. Στην συνάντηση με τους Υπουργούς Ανάπτυξης διεξήχθη συζήτηση αναφορικά με την ενίσχυση των δημοκρατικών δομών στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Παράλληλα, στη συνάντηση με τους Υπουργούς Άμυνας έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το μέλλον της Επιχείρησης ALTHEA στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Υιοθετήθηκαν, επίσης, Συμπεράσματα για θέματα ΕΠΑΑ στα οποία καταγράφονται οι δραστηριότητες της ΕΕ στον τομέα αυτό κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Χθες το απόγευμα οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ είχαν κοινή άτυπη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Anders Fogh Rasmussen με θέμα τις τρέχουσες προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων.

Σε συνέχεια των επαφών του με Ευρωπαίους Υπουργούς Εξωτερικών ο κ. Κυπριανού είχε, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας και Προεδρεύοντα του Συμβουλίου κ. Carl Bildt, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας κ. Luis Amado, τον Πολωνό Υπουργό Εξωτερικών κ. Radoslaw Sikorski και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας κ. Jan Kohout τους οποίους ενημέρωσε για τις θέσεις της Κύπρου σ’ότι αφορά την αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:22:58 PM