Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή κ. Πέτρου Τ. Νακούζη στον Βασιλιά του Λεσόθο Letsie III - 08/12/2014


Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 4 Δεκεμβρίου 2014 τα διαπιστευτήριά του στον Βασιλιά του Λεσόθο Letsie III.


Ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού προς τoν ίδιο και τον λαό του Λεσόθο για υγεία, ευημερία και πρόοδο και αναφέρθηκε στις εξαίρετες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και στην αγαστή τους συνεργασία στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς και φόρα όπως επίσης και στην συμμετοχή της Κύπρου σε τρία αναπτυξιακά προγράμματα στο Λεσόθο στον τομέα της εκπαίδευσης μεταξύ των ετών 2006-2011 και στην παροχή κατά καιρούς υποτροφιών σε υπηκόους του Λεσόθο σε διάφορους τομείς.

Ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει το Λεσόθο στον αγώνα του κυπριακού λαού για επανένωση του νησιού με μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου και ενημέρωσε τον Βασιλιά Letsie III για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο. Επίσης, ανέφερε ότι η Κύπρος παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρόσφατες εξελίξεις στο Λεσόθο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι σημερινές δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία και ότι οι σωστές αποφάσεις θα ληφθούν για την αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας και ασφάλειας στη χώρα και την υιοθέτηση μετά τις εκλογές των αναγκαίων συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν τη χώρα προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

Ο Βασιλιάς Letsie III διαβίβασε τους θερμούς του χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ευχές του προς τον κυπριακό λαό για ευόδωση των προσδοκιών του τονίζοντας ότι η χώρα του υποστηρίζει την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά την Κύπρο για την συμμετοχή της στα τρία αναπτυξιακά προγράμματα στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και για τις υποτροφίες που παραχώρησε μέχρι σήμερα σε υπηκόους της χώρας του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:57 PM