Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο - 08/12/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού ομολόγου του κ. Guido Westerwelle.


Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Γερμανίας και διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδό τους ενώ παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους στους τομείς της έρευνας, της οικονομίας και του τουρισμού. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως το Μεσανατολικό και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Γερμανό ομόλογό του για την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, μετά από τη συνάντηση των δύο ηγετών με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση για λύση του Κυπριακού σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό η Τουρκία να συμβάλει έμπρακτα στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας εν όψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να καταστεί μέλος της ΕΕ νοουμένου ότι θα εκπληρώσει όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Υπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Καγκελαρίου Μέρκελ δρα Christoph Heusgen, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψής της στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο κ. Κυπριανού παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου σε γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ και είχε συνάντηση με τους εκεί Έλληνες ανταποκριτές.

Ο κ. Κυπριανού επιστρέφει στην Κύπρο αύριο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:15 PM