Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών συμμετέχει στην Άτυπη Συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ στη Βιέννη


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Νικόλας Αιμιλίου βρίσκεται στη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στην διήμερη Συνάντηση, η οποία αρχίζει σήμερα, οι Γενικοί Διευθυντές θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για τη διεύρυνση της ΕΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενσωμάτωση της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ένωση, καθώς και για το θέμα του ενεργειακού εφοδιασμού και της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ. Περαιτέρω προγραμματίζεται να υπάρξει ενημέρωση των Γενικών Διευθυντών από τη γαλλική προεδρία της Ε.Ε, όπως και παρουσίαση της ατζέντας και των προτεραιοτήτων της επερχόμενης τσεχικής προεδρίας της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βιέννη, ο κ. Αιμιλίου είχε χθες συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του κ. Marcel Peko, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως την αναδιάρθρωση των δομών των Υπουργείων Εξωτερικών έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και ανάγκες που προέκυψαν από την ένταξη των δύο χώρων στην ΕΕ. Ο Γενικός Διευθυντής είχε στη συνέχεια συναντήσεις με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Σλοβακικού Υπουργείου Εξωτερικών, με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό και διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, ο κ. Αιμιλίου είχε χθες κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Johannes Kyrle, τον οποίον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Συζητήθηκαν, επίσης, αλλά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως η διεύρυνση της ΕΕ, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και η συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:28:18 AM