Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων του νέου Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Μπαγκλαντές. Ντάκα, 27 Ιουνίου 2019


Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Μπαγκλαντές (με έδρα το Νέο Δελχί), κύριος Άγις Λοΐζου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας, κύριο Md. Abdul Hamid, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Γραφείο (Bangabhaban) στην Ντάκα την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε στον Πρόεδρο Hamid τις θερμές ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη θέση αρχών που τηρεί η κυβέρνηση της χώρας στο Κυπριακό. Επιπλέον, διαβίβασε την επιθυμία του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με την Μπαγκλαντές σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ο κύριος Λοΐζου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών κύριο A. K. Abdul Momen, με τον οποίο συζήτησαν διμερή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η απασχόληση.

Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο κύριος Λοΐζου τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου, των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και διαβεβαίωσε ότι ως νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Μπαγκλαντές, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.Τελευταία Ενημέρωση στις: 02/07/2019 03:58:10 PM