Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Antigua and Barbuda - 02/03/2016


Ο κύριος Βασίλης Φιλίππου επέδωσε την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 τα διαπιστευτήρια του στον Πρωθυπουργό της Antigua and Barbuda, Hon. Gaston A. Browne, ως ο νέος Ύπατος Αρμοστής στην χώρα αυτή με έδρα την Νέα Υόρκη.


Η τελετή των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Hon. Henry Charles Fernandez.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε στον Πρωθυπουργό της χώρας τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για το Κυπριακό και για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες και δεσμεύθηκε να εργαστεί για την ενδυνάμωση και εδραίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.

Στην αντιφώνηση του ο Πρωθυπουργός της Antigua and Barbuda, Hon. Gaston A. Browne, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για το γεγονός αυτό και ζήτησε να διαβιβασθούν εκ μέρους του ιδίου και της κυβέρνησης του και του λαού της χώρας εγκάρδιοι χαιρετισμοί και θερμές ευχές προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την Κυπριακή Κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ύπατο Αρμοστή ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει με συνέπεια τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Antigua and Barbuda, ο κ. Φιλίππου είχε συναντήσεις με τον Κυβερνήτη της χώρας, Sir Rodney Errey Lawrence Williams, τους Προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας καθώς και με άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:08 PM