Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Δημοκρατίας του Τόγκο - 25/09/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στo πλαίσιo των επαφών του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είχε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Τόγκο κ. Robert Dussey. Της συνάντησης ακολούθησε τελετή υπογραφής εγγράφου εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Τόγκο.


Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στα θέματα του τουρισμού και της εμπορικής ναυτιλίας. Ο κ. Κασουλίδης έλαβε επίσης πρόσκληση από τον ομόλογό του όπως παραστεί σε συνέδριο που προγραμματίζεται τον επόμενο χρόνο στο Τόγκο για το θέμα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

Ο κ. Κασουλίδης παρουσίασε επίσης την υποψηφιότητα της Κύπρου για την Προεδρία της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ζήτησε υποστήριξη για τον υποψήφιο της Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη. O Υπουργός Εξωτερικών του Τόγκο απάντησε ότι η χώρα του θα δει θετικά την κυπριακή υποψηφιότητα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:41 PM