Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ - 05/05/2009


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από την Πρώτη Κυρία Έλση Χριστόφια, αναχωρεί σήμερα για την Ντόχα, για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στο Κατάρ.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία θα μετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρίλαος Σταυράκης, ο Υπουργός Εμπορίου κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, θα έχει σειρά επαφών στην Ντόχα με την ηγεσία του Κατάρ.

Κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Hamad Bin Khaliya Al Thani και θα πραγματοποιήσει χωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani. Μεταξύ των δύο χωρών θα υπογραφούν, επίσης, διμερείς συμφωνίες.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί, εξάλλου, το Πάρκο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κατάρ καθώς και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ντόχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε σημαντικές εφημερίδες της χώρας καθώς και στο σταθμό Al Jazeera, ενώ θα επισκεφθεί και αναπτυξιακά έργα στην Ντόχα που εκτελούνται από κυπριακές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης, 7 Μαΐου 2009.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:31 PM