Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών με τον Σαουδάραβα ομόλογό της - 04/02/2008


Το σεβασμό της Σαουδικής Αραβίας στην εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Saud Al-Faisal στην Υπουργό Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσκεψη στο Ριάντ.


Ο Σαουδάραβας Υπουργός διαβεβαίωσε την κα Υπουργό πως η θέση της χώρας του στο Κυπριακό παραμένει αμετάβλητη και προσηλωμένη στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς νομιμότητας. Υποστηρίζουμε, είπε, μια Κύπρο ενωμένη, ομόσπονδη και είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε προσπάθεια απόσχισης ή διχοτόμησης, και αυτό είναι κάτι που απορρίπτουμε για όλα τα προβλήματα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Μαρκουλλή είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς το Σαουδάραβα ομόλογό της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις και μελετήθηκαν τρόποι ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Από πλευράς του ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την κα Μαρκουλλή για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, την κατάσταση στο Λίβανο και στο Ιράκ και ανάπτυξε τις θέσεις της χώρας του στα εν λόγω θέματα. Η κα Υπουργός με τη σειρά της ενημέρωσε το συνομιλητή της για τις επαφές της στη Ραμάλλα και χώρες της περιοχής όπως την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία, το Κουβέιτ και τη Λιβύη τις οποίες επισκέφθηκε πρόσφατα. Ενημέρωσε, επίσης, τον Πρίγκιπα Al-Faisal για τα αποτελέσματα του τελευταίου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:11:15 PM