Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναχώρησε για τις Βρυξέλλες - 18/06/2009


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευμένος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, αναχώρησε σήμερα το πρωί για τις Βρυξέλλες. Στη βελγική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα λάβει μέρος στη διήμερη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία θα λάβουν μέρος οι 27 ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρόεδρο Χριστόφια και τη συνοδεία του αποχαιρέτισε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δρ. Τίτος Χριστοφίδης.

Προτού αναχωρήσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα ακόλουθα προς τους δημοσιογράφους:

«Αναχωρούμε για τις Βρυξέλλες όπου θα λάβουμε μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα συζητήσει τη γνωστή ημερήσια διάταξη. Δηλαδή, τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ανασκόπηση του τι γίνεται και τι χρειάζεται περαιτέρω να γίνει, τις κλιματολογικές αλλαγές ενόψει και της Παγκόσμιας Διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη, που είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σε ειδική σύνοδο. Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα που έχουν σχέση με το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, καθώς και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης για το οποίο η Κύπρος, η Μάλτα, η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι είναι από τα πρώτα θύματα της παράνομης μετανάστευσης.

Μετά τη λήξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα μεταβώ στην Αθήνα όπου θα λάβω μέρος, με πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. Ακολούθως, την ερχόμενη Κυριακή θα μεταβώ στο Δήμο Υπάτης, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου της Υπάτης, όπου έγινε ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα. Εκεί θα τιμήσουμε τους πεσόντες διότι την ερχόμενη Κυριακή είναι η επέτειος του ολοκαυτώματος. Επίσης, θα γίνει η ανακήρυξή μου ως Επίτιμου Δημότη της Υπάτης».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:58:32 PM