Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Λουξεμβούργο - 14/05/2012


H Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή πραγματοποιεί αύριο Τρίτη επίσκεψη εργασίας στο Λουξεμβούργο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn.


Η Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Λουξεμβουργιανό ομόλογο της και ακολούθως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες, στις οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθεί το άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων Κύπρου-Λουξεμβούργου, καθώς επίσης να διερευνηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και η διεξαγωγή ερευνών προς εντοπισμό και εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο Υπουργών. Παράλληλα, θα ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την παρούσα κρίση στην Ευρωζώνη και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Μετά το πέρας των συνομιλιών οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, και ακολούθως η δρ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν της ο κ. Asselborn.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κα Υπουργός θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Jean-Claude Junker.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η δρ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα Luxemburger Wort.

Η κα Υπουργός θα αναχωρήσει από το Λουξεμβούργο το απόγευμα της ίδιας ημέρας για τις Βρυξέλλες και αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 16 Μαΐου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:39:27 PM