Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών - 16/12/2015


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα Ιεροσόλυμα, η δεύτερη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών.


Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρέσβεις/Γενικοί Διευθυντές κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος και κ. Dore Gold.

Η συνάντηση αποτελεί προετοιμασία για την επικείμενη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών/Κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία στις 28 Ιανουαρίου 2016. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τριμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην προώθηση τομέων συνεργασίας άμεσης προτεραιότητας όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, το περιβάλλον, ο τομέας έρευνας και τεχνολογίας, η διαχείριση υδάτων και η αντιμετώπιση της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, περιφερειακά ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο κ. Ζήνων ενημέρωσε τους συνομιλητές τους για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού. Στο κοινό ανακοινωθέν της τριμερούς συνάντησης συμφωνήθηκε όπως Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ εργαστούν για τη θεσμοθέτηση και εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:58 PM