Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ – Επίδοση Διαπιστευτηρίων - 26/08/2008


Ο Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ επέδωσε χθες (25.08.08) στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, τα διαπιστευτήρια του ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του, ο Κύπριος Πρέσβης, τόνισε ότι αποτελεί για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή γιατί αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη καμπή του Κυπριακού ενόψει και των συνομιλιών που θα ξεκινήσουν στις τρεις Σεπτεμβρίου. Ευχαρίστησε επίσης τον Γενικό Γραμματέα για το σταθερό και συνεχές ενδιαφέρον του και εξέφρασε την ετοιμότητα της πλευράς μας να δει μια εποικοδομητική ανάμειξη του Γενικού Γραμματέα στις προσπάθειες των δύο κοινοτήτων για λύση του Κυπριακού στην βάση της εντολής καλών υπηρεσιών.

Η επίδοση διαπιστευτηρίων έγινε σε μια φιλική ατμόσφαιρα ενώ θετική ήταν η ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε επίσης αισθήματα εκτίμησης προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Χατζημιχαήλ διαβίβασε τέλος προς τον Γενικό Γραμματέα μήνυμα του Προέδρου Χριστόφια ότι είναι και θα παραμείνει δεσμευμένος στην διαδικασία των συνομιλιών που θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα και ότι προσβλέπει σ’ ένα βοηθητικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών ιδιαίτερα ως θεματοφύλακα των αρχών, του Χάρτη και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν την Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:52:37 PM