Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Παιδείας για την πολιτιστική διπλωματία - 13/04/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού προήδρευσε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών σύσκεψης για το θέμα της πολιτιστικής διπλωματίας στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η σημερινή πρώτη συνάντηση για το θέμα της πολιτιστικής διπλωματίας πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθούν τα κόμματα για την πολιτική της Κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή πώς μπορεί η πολιτιστική δραστηριότητα να αξιοποιηθεί και για την επίτευξη διπλωματικών στόχων. Παράλληλα, πρόσθεσε, δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν οι εισηγήσεις και οι απόψεις των πολιτικών δυνάμεων ως προς την υλοποίηση αυτού του στόχου. «Θεωρούμε ότι η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων έχει ιδιαίτερη σημασία, για να μας βοηθήσουν στο να εντοπίζουμε τους στόχους και τους καλύτερους τρόπους υλοποίησης και επίτευξης αυτών των στόχων», σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε όπως το Υπουργείο Παιδείας αναλάβει τον καθοδηγητικό ρόλο σε στενή συνεργασία και με τη συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών. Καταλήγοντας, είπε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν, ενώ νέα συνάντηση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πραγματοποιηθεί αφού συγκεκριμενοποιηθεί ο σχεδιασμός για το 2011.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:05 PM