Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Γενικού Διευθυντή στις ΒρυξέλλεςΟ Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, πραγματοποίησε μεταξύ 26-27 Οκτωβρίου επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Ζήνων συναντήθηκε με τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της ΕΕ κ. Jeppe Tranholm Mikkelsen, τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Alexander Italianer και την Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης κα Helga Schmid. Ο Γενικός Διευθυντής συναντήθηκε επίσης με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Clara Martinez Alberola, ενώ παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, στην παρουσία Μονίμων Αντιπροσώπων κρατών μελών της ΕΕ και εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων.


Κατά τις συναντήσεις του, ο κ. Ζήνων προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ιδίως εν όψει της αυριανής επίσκεψης στην Κύπρο της Υπάτης Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κας Federica Mogherini. Είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται των σχέσεων της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ανταλλάξει απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με έμφαση το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ιδιαίτερα μέσω των τριμερών συνεργασιών που αναπτύσσει με τις χώρες της περιοχής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Ζήνων συναντήθηκε και με τον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 27/10/2016 02:22:16 PM