Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στη Γαλλία - 18/03/2012


H Yπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί αύριο για το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.


Την Τρίτη, 20 Μαρτίου το πρωί η δρ Μαρκουλλή θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό της κ. Alain Juppé, στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης αναμένεται να καλύψει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, θέματα ενέργειας, καθώς και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια του Οδικού Χάρτη που συμφωνήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί κατά την επίσκεψη του κ. Χριστόφια στο Παρίσι το 2009.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της δρος Μαρκουλλή με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας στη Γαλλική Γερουσία κ. Μarc Massion και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας κ. Simon Sutour, στην παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στη Λευκωσία κ. Jean Marc Rives και του Πρέσβη της Δημοκρατίας στο Παρίσι κ. Μάριου Λυσιώτη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα Υπουργός θα έχει συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κυπριακής κοινότητας και θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας σε ερευνητές από γαλλικές δεξαμενές σκέψης. Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα Monde.

H κα Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 21 Μαρτίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:38:34 PM