Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη σε Διάσκεψη του ΟΑΣΕ για τη Μεσόγειο


Μετά από πρόσκληση του αυστριακού Υπουργού Εξωτερικών κ. Sebastian Kurz, o Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στη Μεσογειακή Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2016, στη Βιέννη.

Τo πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2016, στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Κασουλίδης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου του Ισραήλ κ. Tzachi Hanegbi, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο υπουργοί συζήτησαν για διμερή και πολυμερή επίκαιρα θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος.

Κατά την προσφώνηση των συνέδρων Υπουργών της Μεσογειακής Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της εκπαίδευσης ως προς τις προσπάθειες καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού, καθώς και στην προώθηση ανταλλαγών μεταξύ των νέων, βορείως και νοτίως της Μεσογείου.

Εν συνέχεια, ο κ. Κασουλίδης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον αυστριακό ομόλογό του κ. Sebastian Kurz. Στη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Kurz για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως είναι το μεταναστευτικό, οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη και το μέλλον της ΕΕ ενόψει του Brexit.

Μετά το πέρας της Διάσκεψης, ο κ. Κασουλίδης παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με θέμα τη Λιβύη, το οποίο παραχώρησε ο αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών στους συμμετέχοντες συνέδρους υπουργούς.Τελευταία Ενημέρωση στις: 07/10/2016 08:38:12 AM