Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών στην Ρουμανία και συμμετοχή στην 126η Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για την Ρουμανία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα έχει αύριο, 17 Μαΐου 2016, συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ρουμάνο ομόλογο του κ. Lazăr Comănescu. Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των κ.κ. Κασουλίδη και Comănescu θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις Κύπρου-Ρουμανίας, το κυπριακό πρόβλημα, η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η Ανατολική Εταιρική Σχέση, καθώς και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν διμερή συμφωνία για το 10ο Εκτελεστικό Πρόγραμμα Πολιτιστικής, Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής Συνεργασίας.

Eπιπλέον, ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Dacian Ciolos.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός θα μεταβεί στην Σόφια, όπου θα συμμετάσχει στις 17 και 18 Μαΐου 2016 στην 126η Σύνοδο των Υπουργό Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διοργανώνει η Βουλγαρική Προεδρία. Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου είναι η δημοκρατική ασφάλεια για όλους στην Ευρώπη σε περιόδους κρίσης, καθώς και η αποτελεσματικότητα του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Υπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ομόλογους του από τα κράτη μέλη του Οργανισμού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016.Τελευταία Ενημέρωση στις: 21/10/2016 12:14:22 PM