Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για τα παράνομα δρομολόγια από και προς τα κατεχόμενα - 17/02/2009


Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη διατήρηση της νομιμότητας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ερωτηθείς για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα που αφορά στην ανακοίνωση των παράνομων τουρκοκυπριακών αερογραμμών ότι θα εκτελούν δρομολόγια προς Τεχεράνη, μέσω Κωνσταντινούπολης, καθώς και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου με τη Χάιφα στο Ισραήλ.


«Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που έχουμε στη διάθεσή μας για να διατηρήσουμε τη νομιμότητα. Κι αυτό – το ξεκαθαρίζω- δεν είναι θέμα αρνητικής στάσης έναντι των Τουρκοκυπρίων, αλλά θέμα διατήρησης της νομιμότητας. Όπως είναι γνωστό, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στα κατεχόμενα είναι κλειστά και απαγορευμένα με βάση το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυπριανού, η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι η μέθοδος που ακολουθείται από τις αεροπορικές εταιρείες είναι να παρουσιάζονται ως πτήσεις τουρκικής εταιρείας προς την Τουρκία και, στη συνέχεια, να αλλάζει ο αριθμός τους και να συνεχίζουν προς τα κατεχόμενα. «Είναι ενέργειες που τις ξέρουμε, συνεργαζόμαστε στενά με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και το αρμόδιο Υπουργείο και θα προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο, προσπαθώντας να τηρηθεί η νομιμότητα», σημείωσε ο κ. Υπουργός.

Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου με τη Χάιφα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με την Κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία δείχνει κατανόηση και αναζητείται ο πιο αποδοτικός τρόπος για να λήξει αυτό το θέμα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:14:01 PM