Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στo Βερολίνο, 27.03.15 - 27/03/2015


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων πραγματοποίησε στις 25-27 Μαρτίου επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο, όπου εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στο ενεργειακό συνέδριο που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Γερμανίας με θέμα “Berlin Energy Transition Dialogue”. Το Συνέδριο απασχόλησε η προσπάθεια μετάβασης των χωρών σε ένα νέο ενεργειακό μείγμα με αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτό.


Παράλληλα, κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποίησε πολιτικές διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και της Καγκελαρίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζήνων συναντήθηκε στις 25 Μαρτίου με τον αρμόδιο Υφυπουργό για Πολιτικές Υποθέσεις και Θέματα ΕΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Markus Ederer, με τον οποίο ανασκόπησε το επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου-Γερμανίας, τη στασιμότητα στο Κυπριακό λόγω της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη από την Τουρκία, καθώς και διεθνή θέματα, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Οι συνομιλίες των δύο αξιωματούχων συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν την επόμενη μέρα.

Ο κ. Ζήνων είχε επίσης συνομιλίες στην Καγκελαρία με τον ειδικό Σύμβουλο της Καγκελαρίου για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Christoph Heusgen, ενώ είχε συνάντηση και με τη Διευθύντρια της Διπλωματικής Ακαδημίας κα Sabine Sparwasser, με την οποία συζήτησε τρόπους συνεργασίας των δύο Υπουργείων Εξωτερικών στον τομέα της επιμόρφωσης Κυπρίων διπλωματών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:44 PM