Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και στη Συνάντηση ΕΕ - Ομάδας Ρίο - 08/05/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί την Κυριακή, 10 Μαΐου για τη Μαδρίτη, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη 119η Σύνοδο της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Μαΐου.


Η Υπουργική Επιτροπή θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με ζητήματα που αφορούν τη συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης στην κοινή σταθερότητα και ασφάλεια, με το θέμα της εκλογής Γενικού Γραμματέα του ΣτΕ και με τη Διακήρυξη για την 60ή Επέτειο του ΣτΕ.

Ακολούθως, ο κ. Κυπριανού θα μεταβεί στην Πράγα για να συμμετάσχει στη Συνάντηση των Υπουργών της ΕΕ – Ομάδας Ρίο που θα πραγματοποιηθεί στην τσεχική πρωτεύουσα στις 13 Μαΐου.

Τους Υπουργούς θα απασχολήσουν κυρίως θέματα ενέργειας, η παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς και τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο περιφερειών στον οικονομικό τομέα. Θα συζητηθεί, επίσης, το θέμα του νέου ιού Α (Η1Ν1).

Στο περιθώριο της Συνάντησης ο κ. Κυπριανού θα έχει διμερείς επαφές με ομολόγους του χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Ο κ. Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο τα ξημερώματα της Πέμπτης, 14 Μαΐου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:16:06 PM