Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Nέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη - 10/04/2012


Ο Πρέσβυς κ. Νικόλαος Αιμιλίου επέδωσε χθες στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon τα διαπιστευτήρια του ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Αιμιλίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ προηγουμένως έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως Πρέσβυς στην Ιρλανδία και ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες και στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο.


Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού εγκάρδιες ευχές και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τις άοκνες και πολύχρονες προσπάθειες του διεθνούς οργανισμού αλλά και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα προσωπικά για εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ενημέρωσε επίσης σε συντομία τον Γενικό Γραμματέα για τις θέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Αιμιλίου επισήμανε ότι η Κύπρος προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πολυμερή διπλωματία η οποία να βασίζεται στο κράτος δικαίου και στις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ καθώς επίσης να υποστηρίζει τον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ στη παγκόσμια διακυβέρνηση και ειδικά στους τομείς της τήρησης της ειρήνης και ασφάλειας.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ευχαρίστησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο για τις ευχές του και τόνισε ότι το ενδιαφέρον τόσο του ιδίου όσο και γενικά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό που να επανενώνει την Κύπρο και το λαό της παραμένει ζωηρό.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ακόμη ότι προσβλέπει επίσης σε στενή συνεργασία με την Κύπρο, ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, για κοινή αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή μέχρι την εξάλειψη της φτώχειας και την τήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης σε κάθε γωνιά του κόσμου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:38:11 PM