Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γκάνα - 11/08/2010


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, κ. Κώστας Λεοντίου, επέδωσε στις 5 Αυγούστου 2010 τα διαπιστευτήριά του ως Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γκάνα με έδρα το Κάιρο.


Η τελετή των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Jubilee στην πρωτεύουσα της χώρας Άκκρα, όπου ο κ. Λεοντίου έγινε δεκτός σε ιδιαίτερη ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γκάνας, κ. John Evans Atta Mills.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης έγινε αναφορά στους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και εξεφράσθη η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση τους. Ο Πρόεδρος της Γκάνας, αναφερόμενος στη δέσμη προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία η οποία αποσκοπεί την ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού.
Κατά την παραμονή του στην Άκκρα, ο κ. Λεοντίου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γκάνα, κ. Alhaji Muhammed Mumuni, το Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς επίσης και με τον Αρχιεπίσκοπο Γκάνας κ. Δαμασκηνό.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:27:43 PM