Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μάλτα. 23 Μαΐου 2019


Πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2019, η τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μάλτα, Πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ, στον Πρόεδρο της Μάλτας κύριο George Vella.

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο Ύπατος Αρμοστής κύριος Μηνάς Χατζημιχαήλ μετέφερε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Νίκου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο Vella με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του και εξήρε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Μάλτας. Εξέφρασε παράλληλα τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας.

Ο κύριος Χατζημιχαήλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Vella για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Κατά τη συνάντηση, έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Brexit, τις ευρωεκλογές, το μεταναστευτικό και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 30/05/2019 11:16:45 AM