Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βουκουρέστι. 31 Ιανουαρίου 2019


Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί νωρίς την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, για τη Ρουμανία για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστό και ως ‘Gymnich’), οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αυθημερόν στο Βουκουρέστι και θα ολοκληρωθούν την επομένη.

Κατά τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την πρώτη ημέρα εργασιών είναι η Ανατολική Εταιρική Σχέση, η κατάσταση και οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα και οι  τελευταίες εξελίξεις στο Συριακό.

Τη δεύτερη μέρα, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Κίνας.  Η συζήτηση για την Κίνα θα συνεχισθεί και στην τελευταία ενότητα του Άτυπου Συμβουλίου, που διεξάγεται κατά παράδοση με τη συμμετοχή και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων για ένταξη χωρών. 

Το πρωί της Παρασκευής, 1 Φεβρουαρίου, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP).
Ο κύριος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.Τελευταία Ενημέρωση στις: 31/01/2019 02:25:21 PM