Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στην Ιορδανία - 20/12/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ιορδανία, συναντήθηκε σήμερα με τον Ιορδανό ομόλογο του κ. Nasser Jouddeh.


Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και εξετάσθηκαν τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης τους μέσω υλοποίησης συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Jouddeh ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Κυπριανού για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε αντίστοιχα για την πορεία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Ο κ. Juddeh εξέφρασε την υποστήριξη της Ιορδανίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ιορδανίας. Ο κ. Juddeh εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Ιορδανικής Κυβέρνησης για την υποστήριξη που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήθηκαν, παράλληλα, άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν Συμφωνία για την Κατάργηση των Θεωρήσεων σε Διπλωματικά και Υπηρεσιακά Διαβατήρια.

Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιορδανίας κ. Amer Hadidi με τον οποίο υπέγραψε Συμφωνία για Αμοιβαία Προώθηση και Προστασία των Επενδύσεων.

Αύριο, ο κ. Υπουργός θα συνεχίσει τις επαφές του με την Ιορδανική Κυβέρνηση και στη συνέχεια θα τελέσει τα εγκαίνια της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Αμμάν. Θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:11 PM