Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - 21/07/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ.


Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ, Βαρόνη Ashton, θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου συνομιλιών με το Ιράν που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ενώ οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Ιράκ, καθώς και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ, στον απόηχο και των εν εξελίξει γεγονότων στην περιοχή. Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τους ομολόγους τους των χωρών – εταίρων της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, κατά τις εργασίες του οποίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Ιταλικής Προεδρίας, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για την ενδιάμεση αξιολόγηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», την προσχώρηση της Λιθουανίας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την εφαρμογή των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 23 Ιουλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:51:33 PM