Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου των Αποδήμων - 26/08/2015


Με παρουσίαση του απολογισμού της απερχόμενης χρονιάς από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέα Παπαευριπίδη συνεχίστηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ). Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των Ομοσπονδιών, ενώ εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας.


Οι ομογενειακές οργανώσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στις χώρες διαμονής και δραστηριοποίησής τους και να καταθέσουν εισηγήσεις για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους σε θέματα όπως η προώθηση του Κυπριακού, η οικονομική κρίση και ζητήματα αποδήμων.

Παράλληλα, τα μέλη της ΝΕΠΟΜΑΚ παρακολούθησαν σεμινάριο που διοργάνωσε η CYTA, με θέμα «Ο ρόλος της νέας τεχνολογίας στον τομέα της διασύνδεσης των Αποδήμων Κυπρίων». Παρουσιάστηκαν τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στη διασύνδεση των Αποδήμων Κυπρίων και αντηλλάγησαν απόψεις για καλύτερη χρήση των εργαλείων της τεχνολογίας σε θέματα δικτύωσης των ομογενών.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι των παροικιακών οργανώσεων ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική της Κύπρου.

Το απόγευμα, ακολούθησαν ενημερώσεις από τους Υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη για θέματα υδρογονανθράκων και ενεργειακής πολιτικής της Κύπρου και Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη για θέματα οικονομίας.

Στη συνέχεια, οι σύνεδροι θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχουν ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και θα ακολουθήσει δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Πρόεδρος Αναστασίαδης και η σύζυγός του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:18 PM