Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - 19/07/2011


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού υπέβαλε σήμερα το απόγευμα την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.


Στη συνέχεια ο κ. Κυπριανού προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και την ανανέωση αυτής της εμπιστοσύνης με την παράκλησή του να ανακαλέσω την παραίτηση μου.

Η απόφασή μου όμως αυτή είναι αμετάκλητη γιατί, όπως εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι απόφαση που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου, η ηθική μου και η πολιτική αντίληψη των αρχών και των αξιών που διδαχθήκαμε στο ΔΗΚΟ να θέτουμε πάνω από κάθε άλλη σκοπιμότητα και ανάγκη.

Είναι άλλωστε μια απόφαση που πιστεύω ότι βοηθά την αναζήτηση των πραγματικών ευθυνών. Πιστεύω όμως ότι βοηθά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διευκολύνει να λάβει τις αποφάσεις και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες και τους χειρισμούς που επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Αλλά και στο κόμμα μου επιτρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις περιστάσεις χωρίς την παραμικρή σκιά, δέσμευση ή υστεροβουλία. Και να συμβάλλει στις προσπάθειες που απαιτούνται.

Κοινή απόφασή μας είναι άλλωστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να εκμεταλλευτεί αυτές τις περιστάσεις για να συσκοτίσει τα πραγματικά περιστατικά και να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη σε στιγμές που επιβάλλουν την εγρήγορση όλων, την ενότητα και την υπευθυνότητα.

Υπευθυνότητα που και σε εμένα επέβαλε να αποδεχθώ την παραμονή στη θέση μου, για λίγες μέρες ακόμα, όπως μου ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέχρις ότου αποφασίσει για το πρόσωπο που θα με αντικαταστήσει.

Προτεραιότητα τώρα έχει η απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς των πολιτών στη διακυβέρνηση και στην πορεία της χώρας.”Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:31 PMΈτος ick


No documents found