Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή στο Λονδίνο στο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ), Α.Ε. κ. Κότσι Σεκιμίτσου (Koji Sekimizu) - 16/04/2014


Ο Ύπατος Αρμοστής κ. Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΔΝΟ, κατά την διάρκεια της οποίας επέδωσε τα διαπιστευτήρια του ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος (ΜΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό που εδρεύει στο Λονδίνο.


Ο κ. Ευρυβιάδης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον κ. Σεκιμίτσου κατά την οποία του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Επιβεβαίωσε επίσης την συνεχή υποστήριξη της κυπριακής αντιπροσωπείας στις προσπάθειες του ΓΓ για προβολή του τρίπτυχου της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας (ασφάλεια, προστασία και περιβαλλοντική προστασία) διάμεσου συνεργασίας όλων των κρατών χωρών του οργανισμού για μια βιώσιμη ναυτιλία.

Ο Ύπατος Αρμοστής υπογράμμισε την σημασία και επιβεβαίωσε την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στα διάφορα όργανα και επιτροπές και κυρίως στο Συμβούλιο του Οργανισμού με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε την Κύπρο για την συνεχή και ακούραστη έμπρακτη βοήθεια που προσφέρει στο οργανισμό. Ανάφερε ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών του είναι η κύρωση και η εφαρμογή των διαφόρων διεθνών συμβάσεων του οργανισμού κάτι που η Κύπρος αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα.

Ο ΓΓ ανάφερε ότι υπάρχουν νέες προκλήσεις για την διεθνή ναυτιλία, και ο οργανισμός πρέπει να διατηρεί την στενή παρακολούθηση των εξελίξεων και να ανταποκρίνεται ανάλογα. Στις προσπάθειες αυτές, η συνεργασία των κρατών μελών του οργανισμού, όπως η Κύπρος, θεωρούνται απαραίτητες.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:50:07 PM