Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Nέα Πρέσβης της Κύπρου στη Χιλή - 12/07/2010


Η κα. Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε την Τρίτη 6 Ιουλίου, τα διαπιστευτήρια της στο Πρόεδρο της Χιλής Sebastian Pinera Echenique, ως η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έδρα την Μπραζίλια. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Palacio de la Moneda, στο Σαντιάγο.


Σε ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Alfredo Moreno Charme, η Πρέσβης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαχρονικά εξαιρετικές και στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, διαβιβάζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη στάση αρχών που τηρεί η Χιλή στο Κυπριακό. Στη συνέχεια η κα Μαυρομάτη προέβηκε σε λεπτομερή ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στις συνομιλίες, επισημαίνοντας την αμετάθετη βούληση του Προέδρου της Κύπρου για εξεύρεση λύσης ,που να βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Χιλής κ. Sebastian Pinera Echenique, αναφερόμενος στη θέση της χώρας του για το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι η Χιλή θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται μέσω συνομιλιών για επανένωση της Κύπρου. Διαβιβάζοντας τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ευχήθηκε όπως σύντομα οι προσπάθειες του για εξεύρεση λύσης, τελεσφορήσουν. Αναφέρθηκε επίσης στις εγκάρδιες και πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο, προσθέτοντας δε ότι στο διμερές επίπεδο θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη περισσότερα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:56 PM