Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην Μπρατισλάβα


O Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (“Gymnich”), που θα πραγματοποιηθεί στην Μπρατισλάβα στις 2-3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κατά τις εργασίες του “Gymnich”, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Τουρκία, η υλοποίηση της Συμφωνίας του Μινσκ για την κατάσταση στην Ουκρανία, η Παγκόσμια Στρατηγική για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ και θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν, επίσης, ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Ο κ. Υπουργός θα συμμετάσχει, επίσης, στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του “Gymnich”.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των κυβερνητικών ενεργειών για προετοιμασία ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Μάλτας και της Ιρλανδίας, που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των εργασιών του “Gymnich” για ανταλλαγή απόψεων επί των επιπτώσεων του “Brexit” και των τρόπων συνεργασίας για αντιμετώπιση θεμάτων που θα προκύψουν.Τελευταία Ενημέρωση στις: 13/09/2016 12:51:20 PM