Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κύριο Νίκο Δένδια. Βρυξέλλες, 15 Ιουλίου 2019


O Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την πρώτη συνάντηση με το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κύριο Νίκο Δένδια.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με τους δύο Υπουργούς να υπογραμμίζουν τη δέσμευσή τους για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της στενής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε η σημασία της κοινής δράσης της Κύπρου και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών αλλά και της Ομάδας των Μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED-7).

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είχε, επίσης, την ευκαιρία να προβεί σε εις βάθος ενημέρωση του Έλληνα ομολόγου του για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, τόσο σε πολιτικό όσο και υπηρεσιακό επίπεδο, για συντονισμό και κοινή δράση στο διεθνές επίπεδο.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες όταν ο κ. Δένδιας θα συνοδεύει τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Για το tour de table ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://youtu.be/spQ_5gfMRzQΤελευταία Ενημέρωση στις: 17/07/2019 09:21:14 AM