Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ναμίμπια - 28/03/2008


Ο Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ναμίμπια με έδρα την Πρετόρια, κ. Αργυρός Αντωνίου επέδωσε στις 26.03.08 τα διαπιστευτήρια του προς τον Πρόεδρο της χώρας κ. Hifikepunye Pohamba.


Μετά την επίσημη τελετή, ο κ. Αντωνίου έγινε δεκτός σε κατ΄ ιδίαν ακρόαση από τον Πρόεδρο της Ναμίμπια τον οποίον ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων της Κύπρου με τη Ναμίμπια.

Ο Πρόεδρος της Ναμίμπια επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, βασισμένη στα ψηφίσματα των Η.Ε. και του Διεθνούς Δικαίου. «Οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτές τις αρχές θα έχει μελλοντικές επιπτώσεις και στις δυο κοινότητες της νήσου» σημείωσε ο κ. Pohamba. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ναμίμπια εξέφρασε την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και κυρίως στον εμποροοικονομικό τομέα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:00 PM