Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη στην Κύπρο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας - 06/02/2012


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ιωάννης-Αλέξης Ζέπος, φθάνει αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στην Κύπρο, όπου θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Στις 2.00 μ.μ. θα διεξαχθούν συνομιλίες στην αίθουσα Γιάννος Κρανιδιώτης μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυ κ. Νικόλαου Αιμιλίου, του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη-Αλέξη Ζέπου και αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, θέματα Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης, η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 3.30 μ.μ. θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Μνημόνιο αφορά σε συνδρομή της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τομείς εμπειρογνωμοσύνης, προς την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στις 4 μ.μ. ο κ. Ζέπος θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:34:25 PM