Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Ύπατος Αρμοστής στη Σρι Λάνκα


Η Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία κα Ναυσικά Χρ. Κρούστη επέδωσε, στις 5 Νοεμβρίου 2010 τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα, κο Mahindra Rajapakse, ως η νέα Ύπατος Αρμοστής με έδρα το Νέο Δελχί, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στo Κολόμπο.


Μετά την τελετή η Ύπατος Αρμοστής, αναφέρθηκε στις διαχρονικά εξαίρετες, στενές και εγκάρδιες σχέσεις που συνενώνουν τις δύο χώρες. Η κα Κρούστη προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό επισημαίνοντας την αμετάθετη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό, η οποία να βασίζεται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα, αναφερόμενος στη θέση της χώρας του για το Κυπριακό υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Σρι Λάνκα στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης. Βεβαίωσε δε για την ετοιμότητα της χώρας του να συμβάλει και να βοηθήσει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες αυτές και ευχήθηκε σύντομη επίλυση του κυπριακού η οποία να στηρίζεται στις περί Κύπρου Αποφάσεις και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Στη συνέχεια έκανε μια αξιολόγηση στις σχέσεις των δύο χωρών σε πολυμερές επίπεδο, όπως στα Η.Ε. και στην Κοινοπολιτεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία μεγάλου αριθμού υπηκόων Σρι Λάνκας στην Κύπρο, η οποία επενεργεί ως υπογράμμισε, ως συνεκτικός δεσμός μεταξύ των δύο χωρών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:24:40 AM