Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τις σημερινές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ιορδανό ομόλογό του στο Αμμάν. 4 Ιουλίου 2019Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Αμμάν της Ιορδανίας για την πρώτη περιφερειακή συνάντηση Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, είχε σήμερα κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες διαβουλεύσεις με τον Ιορδανό ομόλογό του κ. Ayman Al Safadi.

Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανασκοπήσουν την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιορδανίας και να ανταλλάξουν απόψεις για ένα αριθμό θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό, η κατάσταση στη Συρία και οι σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας. Σε σχέση με το τελευταίο, συμφώνησαν ότι ο διορισμός μιας Κύπριας διπλωμάτου στη θέση Αρχηγού Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιορδανία με ισχύ από τον προσεχή Σεπτέμβριο αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, την οποία και χαιρέτισαν.

Από πλευράς του ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιορδανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις προς εκπροσώπους των ΜΜΕ, κατά τις οποίες αμφότεροι επεσήμαναν, ανάμεσα σε άλλα, τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν στις σχέσεις Κύπρου-Ιορδανίας, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο, καθώς και το θετικό ρόλο που η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών μπορεί να διαδραματίσει στην ενίσχυση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.Τελευταία Ενημέρωση στις: 04/07/2019 03:43:06 PM