Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Διάλογος ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου απαραίτητος για την επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας - 13/02/2008


Σε παρέμβασή της χθες ενώπιον της ολομέλειας της Υπουργικής Συνάντησης κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου για την επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας καθώς και για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.


Η κα Μαρκουλλή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση στο Λίβανο και το Ιράκ. Η Υπουργός σημείωσε ότι για την Κύπρο, ως θέμα αρχής και σεβασμού προς τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική κατοχή δεν είναι αποδεκτή, είτε αυτή λαμβάνει χώρα στα Παλαιστινιακά εδάφη, τα Υψώματα Γκολάν ή την Κύπρο.

Πέραν της συνεργασίας στον πολιτικό τομέα η Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της κοινής προσπάθειας για εξεύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα όπως είναι οι κλιματικές αλλαγές, η εκπαίδευση, η παράνομη μετανάστευση καθώς και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Τέλος η κα Μαρκουλλή, εξέφρασε την υποστήριξη της στην συνέχιση του διαλόγου μεταξύ ΕΕ και Αραβικού Συνδέσμου, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη όπως υπάρχουν σύντομα συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα προς κοινό όφελος των κρατών και λαών της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:11:00 PM