Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με την συνάτηση του Υπουργός Εξωτερικών σήμερα με τον Βρετανό ομόλογό του, στο Λονδίνο. Λονδίνο, 5 Μαρτίου 2019


Με τον Βρετανό ομόλογό του κύριο Jeremy Hunt συναντάται σήμερα το πρωί στις 10:30 ώρα Κύπρου, ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Λονδίνο, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Hunt αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, με έμφαση στην πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς και για το Brexit, ενώ θα συζητήσουν επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνάντηση που ο τελευταίος θα έχει με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Theresa May (στις 19:30 ώρα Κύπρου), ενώ νωρίτερα θα παρευρεθεί επίσης στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρίγκιπα Κάρολο και τον Δούκα του Κέιμπριτζ Γουίλιαμ (στις 12:30 ώρα Κύπρου).

Ο κύριος Χριστοδουλίδης μετέβη στο Λονδίνο από τη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ της Κυριακής ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Κυπριακό και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Η διεθνής θέση της Κύπρου».
Ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από το Λονδίνο αργά το βράδυ της Τρίτης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 12/03/2019 09:54:21 AM